Akershusgruppen kjøper opp Matboden Rogaland AS

27. november 2025

Restaurantgrupperingen Akershusgruppen kjøper det Stavangerbaserte selskapet

Matboden Rogaland AS. Dermed får ærverdige Fisketorget Stavanger, ILO og Seid nye eiere.


Tidligere landslagskokk og innehaver, Karl Erik Pallesen blir med videre og får en sentral

rolle i Akershusgruppens Vestlands-satsning.


– Dette føles veldig riktig – både for Matboden Rogaland AS og for meg personlig.

Akershusgruppen er en restaurantgruppering som tenker veldig likt som oss og som jeg er

overbevist om kan dra oss frem og videre inn i fremtiden, sier Karl Erik Pallesen.


Matboden Rogaland AS eies i dag av Stein Erik Alvestad, Carl Erik Aadnøy, Lars Olav Hetland, og Karl Erik Pallesen - som alle eier 25 prosent hver. Selskapet, som blant annet eier Fisketorget Stavanger og Matboden K8, har 135 ansatte og driver i tillegg til flere restauranter også catering og kantinedrift i Stavanger-regionen.

Akershusgruppen kjøper alle aksjene i Matboden Rogaland AS, men alle aksjonærene

reinvesterer deler av beløpet og blir med videre på eiersiden. Pallesen vil fortsette i samme rolle som i dag, og får dermed ansvaret for Akershusgruppens tilstedeværelse på Vestlandet.


– Vi selger ikke Matboden fordi vi må, eller for at vi vil dra til Mauritius for å drikke paraplydrikker. Jeg elsker jobben, og den skal fortsette som i dag. Eneste forskjellen er at nå blir det sammen med en partner som gir oss mange muligheter og som har de samme verdiene som oss, sier Pallesen.


Administrerende direktør i Akershusgruppen, Fredrik Ekelund forteller at oppkjøpet av Matboden er noe de har jobbet med lenge, og at det var full match fra første stund.


– Vekst er en del av Akershusgruppens forretningsmodell, men det betyr ikke at vi hopper på enhver mulighet som byr seg. Med Matboden Rogaland AS var det imidlertid full klaff fra første møte. De har en kultur som matcher vår, er ekstremt dyktige på det de gjør, og har utrolig mange flinke ansatte. Jeg gleder meg til at kunnskapen som er i Stavanger skal komme hele selskapet til gode, sier Ekelund.


Kundene i Stavanger kommer ikke til å merke at det kommer nye eiere inn. Ekelund forteller at Fisketorget, Ilo, Seid, og de andre serveringsstedene vil fortsette akkurat som i dag.


– Det blir business as usual, med de samme gode matopplevelsene som tidligere, levert av de samme dyktige kokkene og servitørene, og fortsatt med Karl Erik Pallesen som styrmann, sier Ekelund.

Med oppkjøpet i Stavanger består Akershusgruppen nå av 43 serveringssteder. Ekelund

utelukker ikke ytterligere oppkjøp.


Vi forsøker hele tiden å få med oss de beste i bransjen, uavhengig av hvor i landet de holder til. Vi har et mål om å skape et sterk «powerhouse» med dyktige restaurantfolk som har lokal tilhørighet og som brenner for å utvikle et rikt og godt tilbud, og her passer Matboden og Karl Erik perfekt inn, sier Ekelund.



Kontaktinformasjon:


Karl Erik Pallesen innehaver, kokk og daglig leder:

kep@fisketorget-stavanger.no


Fredrik Ekelund, administrerende direktør Akershusgruppen:
fredrik@akershusgruppen.no
tlf: 990 83 979


https://www.seidrestaurant.no/

https://fisketorget-stavanger.no/

https://www.ilocafe.no/

Les mer

Annet aktuelt

En hånd som holder et glass rødvin ved et bord med en meny og vannglass.
14. november 2025
Lær hvordan du lager en gøyal julequiz til julebordet. Få tips til spørsmål og planlegging, og bruk vår ferdige quiz full av julestemning.
Bakverk og desserter på et bord, inkludert ostekake, rundstykker og boller, med blomster i en vase.
29. oktober 2025
Vurderer du å arrangere et frokostmøte i Oslo? Hos Akershusgruppen hjelper vi deg med planlegging, fra valg av lokale til frokost og teknisk utstyr. Enten målet er å presentere en ny strategi, bygge nettverk eller dele kunnskap over en deilig frokost, sørger vi for at arrangementet blir vellykket. Frokost er dagens viktigste måltid, så hvorfor ikke kombinere det med et møte på jobben? På et frokostmøte i Oslo kan du nyte dagens første kaffekopp og en deilig frokost, samtidig som du får faglig påfyll sammen med kollegaene dine. Med tett oppfølging fra start til slutt, sørger vi i Akershusgruppen for at ditt frokostmøte blir vellykket.
30. september 2025
Ønsker du å styrke samholdet i teamet? En bedriftsmiddag er en utmerket måte å styrke relasjonen til samarbeidspartnere og bli bedre kjent med nye kollegaer. I denne guiden deler vi våre beste tips for å arrangere en minnerik middag i Oslo, perfekt for å skape gode minner sammen i teamet. Når magen er full, blir hodet lett. Å arrangere en bedriftsmiddag i Oslo kan være en smart måte å skape glede, samhold og motivasjon i teamet ditt. Enten middagen skjer i forbindelse med et julebord, en sommerfest, en kick-off eller en annen feiring, er dette en perfekt anledning til å samle kollegaene i din bedrift. Et smakfullt måltid og noe godt i glasset er ofte alt som skal til for å få praten til å gå lett om stort og smått, enten det handler om arbeidsoppgaver eller private samtaler. Når du planlegger en bedriftsmiddag, er det likevel flere ting som er lurt å tenke på. Her er en mini-guide med våre beste tips for å skape god stemning på middagen.
Flere innlegg